Laboratorium

Het laboratorium vormt een onmisbare schakel binnen Floris. In het lab wordt veel onderzoeks- en ontwikkelingswerk verricht. Ons laboratorium is uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om uiteenlopende technieken te gebruiken, waarvan de keuze afhankelijk is van het soort product en de specificaties van het eindproduct. Bij deze technieken kun je denken aan bijvoorbeeld HPLC / UPLC, IR, UV / VIS. 

Deze technieken zetten we in bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Hierbij kun je denken aan nieuwe toedieningsvormen van bestaande producten (bijvoorbeeld een gel in plaats van een poeder), verbetering van bestaande producten (bijvoorbeeld betere biologische beschikbaarheid) of de ontwikkeling van een compleet nieuw product met een bestaand molecuul.

Het laboratorium ontwikkelt en registreert zo niet alleen nieuwe diergeneesmiddelen, we werken hier ook aan nieuwe innovatieve voedingssupplementen en verzorgingsproducten.

Naast onderzoeks- en ontwikkelingswerk, worden in het laboratorium ook kwaliteits gerelateerde routine controles uitgevoerd. Van grondstof tot eindproduct, van methode ontwikkeling tot stabiliteitsonderzoek. Zo zorgen we dat jouw (huis)dier een gegarandeerd kwaliteitsproduct krijgt!