Geneesmiddelen

Subestin wordt ingezet bij de behandeling van ademhalingsaandoeningen bij paarden, waarbij luchtwegobstructie door bronchospasme en/of ophoping van slijm een rol speelt, en verbeterde mucociliaire klaring wenselijk is. Te gebruiken als een opzichzelfstaande of als een adjuvante therapie. Beschrijving: Subestin 25 microgram/ml orale oplossing voor paarden Samenstelling: Elke ml bevat Clenbuterol hydrochloride 25 microgram (overeenkomend met […]

Floris Ivermectine 0,6% Pellet bevat ivermectine in een korrelpresentatie. Ivermectine behoort tot de groep van avermectine en werkt tegen rondwormen en parasieten.

Een suspensie van 10% fenbendazole als orale anthelmintica voor runderen, schapen en paarden.

De combinatie van trimethoprim en sulfamethoxazool werkt synergetisch en meestal bacteriedodend tegen vele Gram-positieve en Gram-negatieve bacteriën zoals E. coli, Haemophilus, Pasteurella, Salmonella, Staphylococcus en Streptococcus spp.

Tylosine is een macrolide antibioticum met een bacteriostatische werking tegen voornamelijk Gram-positieve bacteriën zoals Campylobacter, Mycoplasma, Pasteurella, Staphylococcus, Streptococcus en Treponema spp.

Oxytetracycline behoort tot de groep van tetracyclines en werkt bacteriostatisch tegen vele Gram-positieve en Gram-negatieve bacteriën zoals Bordetella, Campylobacter, Chlamydia, E. coli, Haemophilus, Mycoplasma, Pasteurella, Rickettsia, Salmonella, Staphylococcus en Streptococcus spp.

Floris Cooling gel helpt bij het verlichten van kleine zwellingen en pijn in oppervlakkige weefsels over botten, pezen en gewrichten.

Mector 1,25% Pour-On is een mobiele blauwgekleurde niet-waterige, niet-waterige pour-on met 1,25% w/v cypermethrin (cis:trans/80:20) voor de behandeling en bestrijding van teken, hoofdvliegen en bijtende luizen bij schapen.

Rictor is een kant-en-klare, gietoplossing als hulpmiddel bij de bestrijding van verschillende culicoïdesoorten voor herkauwers.

Z-Itch is een hulpmiddel bij de bestrijding van jeuk bij paarden en ezels veroorzaakt door overgevoeligheid voor de beten van vliegende insecten zoals culicoïdes.

Tranquiline is een orale kalmeringsmiddel dat zorgt voor een snelle, dosisafhankelijke, ontspannende en kalmerende werking bij honden. Tranquiline biedt een veilige, handige en effectieve methode om prikkelbare of nerveuze dieren te kalmeren tijdens transport, training, opsluiting of kleine chirurgische en niet-chirurgische ingrepen zoals tandheelkunde.

Relaquine is een orale kalmeringsmiddel dat zorgt voor een snelle, dosisafhankelijke, ontspannende en kalmerende werking bij paarden. Relaquine biedt een handige en effectieve methode om exiteerbare of nerveuze dieren te kalmeren tijdens transport, training, opsluiting of kleine chirurgische en niet-chirurgische ingrepen zoals tandheelkunde.