Psyllium Pellets

Psyllium Pellets

29,95169,00 tax included

Floris Psyllium Pellets zijn gepelletiseerd via een speciaal fabricageproces. Hierbij zijn de pellets (brokjes) koud geperst zonder daarbij dragerstoffen te gebruiken. De psyllium pellets (brokjes) zijn puur en rijk aan slijmstoffen en vezels.

Artikelnummer: N/B Categorieën: ,

Beschrijving

De meeste paarden staan in de herfst en wintermaanden op de paddock. Omdat de meeste weilanden in de winter nat en zanderig zijn bestaat er een kans op zandkoliek. Bij een zandkoliek hoopt zand zich op in de darmen. Dit veroorzaakt pijn, darmverdraaiingen en scheuringen in de darmwand. Psyllium is een 100% natuurlijke vezel die het vocht in de darmen bindt en verandert in een gelei.

Werking Psyllium paard

Psyllium, ook wel vlozaad, bevat een hoog gehalte aan slijmstoffen (10 – 30%) en wordt daarom vaak gebruikt als laxerend middel. De laxerende eigenschappen van psyllium paard komen voort uit het zwellen van de zaden wanneer ze in contact komen met water. Hierdoor neem het darmvolume toe en stimuleert het de bewegingen van de darmen, waardoor het paard beter in staat is om het zand af te voeren.

Advies dosering Psyllium paard

Floris Psyllium Pellets zijn gepelletiseerd via een speciaal fabricageproces. Hierbij zijn de pellets (door sommige mensen worden dit ook wel brokjes genoemd) koud geperst zonder daarbij dragerstoffen te gebruiken. De psyllium pellets zijn puur en rijk aan slijmstoffen en vezels. Dosering: Pony’s 100 gram per dag en paarden 150 gram per dag. Max 1 week per maand.

In bepaalde gevallen, kan en mag afgeweken worden van de standaard dosering. Hierbij kan, in overleg met bijvoorbeeld de dierenarts, de dosering opgehoogd worden tot 2 gram per kg lichaamsgewicht.

Zand in de darmen

Het is eenvoudig om zelf te testen of je paard zand in de darmen heeft. Dit doe je door 5 mestballen in een plastic zak te stoppen. Meng dit met water en hang dit op met een punt naar beneden. Wanneer er na 20 minuten meer dan een theelepel zand in de punt ligt, heeft het paard te veel zand binnen gekregen. In dit geval is het aan te raden om een psyllium kuur te geven.

Gratis advies
Wil je graag meer informatie over psyllium voor bij paarden of over andere voedingssupplementen voor paarden? Neem dan direct contact met ons op zodat we je kunnen adviseren! Stuur je vraag naar info@florispharma.comof bel tijdens kantooruren: +31(0)73 656 76 47

Samenstelling Psyllium Pellets voor paarden

Vlozaad: 100%

Advies dosering Psyllium Pellets voor paarden

Pony’s 100 gram per dag
Paarden 150 gram per dag

Een maatbeker bevat ongeveer 100 gram pellets (brokjes). Zorg voor de aanwezigheid van voldoende vers water. Deze kuur kan maandelijks herhaald worden. In bepaalde gevallen, kan en mag afgeweken worden van de standaard dosering. Hierbij kan, in overleg met bijvoorbeeld de dierenarts, de dosering opgehoogd worden tot 2 gram per kg lichaamsgewicht.

Let op: de navulverpakkingen bevatten geen maatbeker!

Vrij van kleur-, geur- en smaakstoffen. Geen stabilisatoren en conserveringsmiddelen toegevoegd. Bevat geen toegevoegde suikers. Een uitgebalanceerde voeding is de basis voor een goede gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts.

Bewaren

Op een donkere plaats buiten het bereik van kinderen bewaren bij kamertemperatuur. Na gebruik de verpakking goed sluiten.

Verpakkingsgrootte

1.1 kg / 3.3 kg / 1.9 kg / 4.7 kg / 10.0 kg

Extra informatie

Gewicht

1,1 kilogram, 1.9 kilogram navulverpakking, 3,3 kilogram, 4.7 kilogram navulverpakking, 10 kilogram

Ways of payment