Equi-E Pellets

Equi-E Pellets

49,95 tax included

Equi-E bevat een natuurlijke vorm van vitamine E. Dit is een bewuste keus, omdat onderzoek heeft aangetoond dat deze vorm twee maal zo goed wordt opgenomen dan de synthetische variant.

Artikelnummer: 8718801990285 Categorieën: ,

Beschrijving

Samenstelling Equi-E Pellets voor paarden

Gist, methylsulfonylmethaan

Nutritionele toevoegingsmiddelen

Vitamine E als RRR-alfatocoferol-acetate (3a700)     54.400 IU / kg

Analytische bestanddelen

Ruw eiwit 14,2%
Ruw vet 14,8%
Ruwe celstof 4,4%
Ruwe as 10,8%
Natrium 3000 mg/kg

 

Advies dosering Equi-E Pellets voor paarden

Per 100 kg lichaamsgewicht 8,3 gram pellets. In de praktijk betekent dit dat een pony van 300 kg 25 gram pellets per dag krijgt; een paard van 600 Kg lichaamsgewicht 50 gram pellets per dag. Afhankelijk van de voeding en inspanning kan een andere dosering wenselijk zijn. Een maatbeker bevat ongeveer 100 gram pellets.

Vrij van kleur-, geur- en smaakstoffen. Geen stabilisatoren en conserveringsmiddelen toegevoegd. Bevat geen toegevoegde suikers. Een uitgebalanceerde voeding is de basis voor een goede gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts.

Bewaren

Op een donkere plaats buiten bereik van kinderen bewaren bij kamertemperatuur. Na gebruik de verpakking goed sluiten.

Verpakkingsgrootte

1 kg

Natuurlijke versus synthetische vitamine E

De meeste kunstmatige vitaminen die als synthetische stoffen worden gemaakt hebben dezelfde moleculaire samenstelling als de natuurlijke variant. De synthetische moleculen functioneren op de zelfde manier als natuurlijke moleculen, en zien er het zelfde uit. Er is dan ook geen verschil in werkzaamheid tussen de vitaminen. Dit geldt niet voor vitamine E. Er zijn verschillen in de moleculaire structuur tussen de twee vormen die invloed hebben op hoe goed de vitamine in het lichaam wordt vastgehouden, en in welke mate de vitamine beschikbaar is in het lichaam.

Het scheikundig onderscheid

Vitamine E uit natuurlijke bron wordt verkregen uit plantaardige oliën, hoofdzakelijk sojabonen, koolzaad en zonnebloemolie. Deze vitamine is in de natuur bekend als d-alfa-tocoferol of RRR-alfa-tocoferol. RRR-alfa-tocoferol wordt omgezet in RRR-alfa-tocoferylacetaat voor meer stabiliteit in dierlijke voeding. Synthetische vitamine E, gewoonlijk aangeduid als dl-alpha-tocoferol of rac-alfa-tocoferol is een mengsel van acht alfa-tocoferol stereo-isomeren in gelijke hoeveelheden. Slechts één van deze stereo-isomeren, 12,5% van het totale mengsel, is RRR- of d-alfa-tocoferol – de natuurlijke vorm. De overige zeven stereo-isomeren hebben een verschillende moleculaire samenstelling als gevolg van verschillende productieprocessen.

Biologisch onderscheid

Zowel natuurlijke als synthetische vitamine E wordt geabsorbeerd door het lichaam. Na opname echter wordt het natuurlijke d-alfa-tocoferylacetaat herkend door RRR-alpha-tocoferol (α-TTP), een transporteiwit in de lever en krijgt het voorrang op synthetische vormen.[1][2] De niet-herkende synthetische vormen van vitamine E komen in de ontlasting terecht.[3] Door dit scheidingsmechanisme wordt d-alfatocoferol, de natuurlijke vorm, langer behouden dan de synthetische vorm. De verhouding biologische beschikbaarheid (beschikbaar voor gebruik door het lichaam) is ongeveer 2:1 voor vitamine E uit natuurlijke bron ten opzichte van synthetische vitamine E. [3][4] Ter compensatie zou een dier tweemaal de hoeveelheid synthetische vitamine E (op gewichtsbasis) moeten inslikken om de biologische beschikbaarheid van de natuurlijke variant te evenaren.

  • Human plasma and tissue alpha-tocopherol concentrations in response to supplementation with deuterated natural and synthetic vitamin E. Am J Clin Nutr 1998; 67:669-683.
  • Biokinetics of and discrimination between dietary RRR- and SRR-alpha-tocopherols in the male rat. Lipids 1987;22:163-172.
  • Absorption, lipoprotein transport and regulation of plasma concentrations of vitamin E in humans. J Lipid Res 1993;34:343-358.
  • Relative biological values of d-alpha-tocopheryl acetate and all-rac-alpha tocopheryl acetate in man. Am J Clin Nutr 1980;33:1856-1860.
Voordelen

Een aantal recente onderzoeken hebben significante verschillen aangetoond tussen vitamine E uit natuurlijke bron en synthetische varianten. Ook is aangetoond dat natuurlijke vitamine E efficiënter door het lichaam wordt gebruikt dan synthetische varianten. Het lichaam heeft dus een duidelijke voorkeur voor natuurlijke bronnen van vitamine E. Floris maakt alleen gebruik van de beste ingrediënten. Daarom gebruiken wij ook in onze producten de natuurlijke variant van vitamine E. Voorbeelden hiervan zijn Equisel Pellets en Equi-E Pellets.

Ways of payment